![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 7 Dołączył: 24.01.2006 Skąd: lublin/wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc.
Dawno nie robilem stronek, a ostatnio zaczalem stawiac bloga na wordpressie i doszedlem do klopotliwej sytuacji, ktora zobrazuje przykladem. mam kod:
efekt w ff i operze: http://odsiebie.com/pokaz/6112467---205a.html ![]() No i teraz pytanie. Dlaczego marginesy pochodzace od h2 wychodza poza jego rodzica "content" tworzac przerwy miedzy divami ![]() o ile dobrze pamietam to te marginesy powinny byc wzgledem "content" a nie body... jak dodam float dla h2 to zachowuje sie prawidlowo (ale dajac float right juz nie) Ten post edytował dem 13.10.2009, 12:00:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
daj dla h2 margin: 0;
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 7 Dołączył: 24.01.2006 Skąd: lublin/wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie rozumiesz... ja nie chce dawac marginesu na 0... ja chce sie dowiedziec jakim prawem h2 nie zamyka sie w content...
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lol - standardowe działanie shitFox'a
![]() |
|
|
![]()
|
|
jak ja kocham ludzi ktorzy sie wymadrzaja i polecaja uzupelnic braki podczas gdy sami powinni uzupelnic braki. Stosowanie, czy nie stosowanie min-height nie jest tutaj rozwiazaniem...
odpowiedz na moje pytanie, potem sprawdz swoje rozwiazanie, a dopiero potem pisz posty |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ciekawe czemu ludzie mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem. chodziło mi o uzupełnienie braku min-height poprzez żeby Ci div o wysokości 0px się nie wyświetlił.
co do Twojego pytania to oczywiście że h2 zamyka się w content. dołóż do niego tylko border i zobaczysz. Taka gówniana przypadłość FF i Opery, że jak jest margin to go nie traktuje jako zawartości. Taki feature. Swoją drogą mógłbyś to wycentrować w IE |
|
|
![]()
|
|
dalej nie rozumiem
Cytat chodziło mi o uzupełnienie braku min-height poprzez żeby Ci div o wysokości 0px się nie wyświetlił. ze co mam zrobic ? bo nie nie chwytam ;o nie mam zadnego diva o wysojkosci 0px ;o Ten post edytował dem 13.10.2009, 12:59:35 |
|
|
![]() ![]()
|
|
jak wywalisz min height to będziesz miał dwa. puste....
zrób najpierw to co zasugerowałem w drugim poście. ustaw border: 1px solid green; na diva content i podziwiaj moc shitFoxa ![]() następnie ustaw margin: auto dla h2 i po temacie. Ten post edytował jmail 13.10.2009, 13:01:23 |
|
|
![]()
|
|
hmmm, no coz... jednak bede musial ingerowac w margines h. pozostaje mi zawsze padding do zabawy...
szczerze, nigdy nie zauwazalem tego problemu, byc moze dlatego ze kiedys nie przejmowalem sie przeznaczeniem znacznikow i nie uzywalem naglowkow ![]() niesamowite jak firefox czy opera potrafi sie pier*ol***. Myslalem ze to tylko przypadlosc ie. a co do css dla ie ![]() to ja mam tylko jeszcze jedno pytanie... kiedy ff i opera zaczely interpretowac marginesy i paddingi tak samo jak ie ? ; oooo Ten post edytował dem 13.10.2009, 13:29:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat to ja mam tylko jeszcze jedno pytanie... kiedy ff i opera zaczely interpretowac marginesy i paddingi tak samo jak ie ? ; oooo Wtedy, gdy działają one w quirks mode. ![]() hint: dtd strict -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:42 |